sminktippek szemüvegeseknek

Sminktippek szemüvegeseknek

– amelyek segítségével még vonzóbbá teheted a tekintetedet, ha szemüveget hordasz.

smin
A jól választott szemüveg öltöztet, viselőjét divatossá, csábítóvá, elragadóvá teszi, ha ügyesen bánik a sminktermékekkel.A szemüveges sztárok tudják ezt, és elragadóan mutatnak a mindennapokban, ugyanúgy, ahogy a díjátadó gálákon is.

 

Hogy hogyan sminkeljünk helyesen, ha szemüveget hordunk, függ a szemüveg méretétől, színétől, a keret vastagságától és nem utolsó sorban attól, hogy mínuszos vagy pluszos a szemüveglencse.

A szemüvegkeret vastagsága meghatározza a szemkontúr vastagságát, azaz egy vastagabb kerethez nyugodtan húzhatsz egy vastagabb tusvonalat, ellenben ha a szemüveged vékony keretes, vagy keret nélküli, akkor ne vidd túlzásba, elégedj meg a vékony kontúrral, tusvonallal.

Amire figyelned kell, ha színes szemüvegkeretet választottál, hogy a sminked harmonizáljon ezzel.

Ha távollátó vagy, bizonyára észrevetted már, hogy mivel a szemüveg lencséi nagyítanak, ezért a szemeid is nagyobbnak tűnnek. Ami egyrészt jó, mert nagyjából mindenki nagyobb szemeket szeretne, de a sminked is erőteljesebbnek tűnik, és a bőr- és sminkhibák is feltűnőbbekké válnak.

Rövidlátóként lehet olyan érzésed, hogy bár kisminkelted magad, a szemüveget feltéve nem látszik és a szemed is sokkal kisebbnek tűnik.

Ha rövidlátó vagy és nem bírsz, vagy nem szeretsz kontaktlencsét hordani, a szemüveged állandó kiegészítővé válik a mindennapokban, amelyet nem hagyhatsz figyelmen kívül, amikor a sminkedet készíted. Meghatározza a megjelenésedet, keretet ad az arcodnak, a sminkválasztásnál igazodnod kell hozzá.

Legtöbben a szájhangsúlyos sminkre esküsznek, ha szemüveget hordanak, de dönthetsz úgy is, hogy a szemedet hangsúlyozod, erre irányítanád inkább a tekinteteket.

Melyek azok az egyszerű smink trükkök, amelyek segíthetnek abban, hogy stílusos és vonzó legyen a megjelenésed szemüvegben is? Mire kell figyelmed a szem sminkelése során?

  1. A szemüveg árnyékot vet az arcodra, a szem alatti karikák feltűnőbbé válnak, ezért használj korrektort, hogy világosabbá váljon a tekinteted.
  2. A szemüveg keretet ad az arcodnak, míg a szemöldököd a szemüveget keretezi. A szemöldök formázása ezért nagyon fontos. Ha semmi mást nem is csinálsz, a szemöldöködet igazítsd meg, fésüld ki. Ha nem használsz szemöldökspirált, akkor is érdemes a szemöldököd színéhez passzoló szemhéjpúderrel kiemelned, uniformizálnod.
  3. Az alsó vízvonalat húzd ki fehér szemceruzával, ez kinyitja a tekintetedet, nagyobbnak tűnnek tőle a szemeid.

  4. Használj természetes színeket. A mélyítő vonalat sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel emeld ki, a mozgó szemhéjadra a bőrszínednél világosabb színt válassz. A szemhéjcsontra érdemes egy matt fehér szemhéjpúdert felvinned, egészen a szemöldök tövéig.
  5. A szempillák tövét egy sötétebb ceruzával teheted hangsúlyosabbá.
  6. Használj szemhéjtust, vagy egy erős fekete szemceruzát a cicás szemekhez. A cicasmink elképesztően jó mutat szemüveg alatt, érdemes ezzel kísérletezned, akkor is, ha eddig nem próbáltad.
  7. A szemsminked elkészítésének utolsó lépéseként jöhet a szempilla-spirálozás. Azok közül, akik szemüveget hordanak, sokan nem szeretik a szempillaspirált, mert főleg akkor, ha hosszú szempillákkal rendelkeznek, a festék egy része a szemüveglencsére kenődik. Jó megoldás lehet számukra a szempilla-göndörítő használata, így a szem nagyobbnak, nyitottabbnak tűnik és a szemüveg is tiszta marad.
  8.  Használj arcpirosítót, hogy az arcod frissebbnek, fiatalosabbnak tűnjön.
  9. Az ajkaidat kiemelheted egy élénkebb, sötétebb színű rúzzsal.

Ha kérdésed van, vagy szívesen megosztanád az általad használt sminkelési technikákat, itt veheted fel velem a kapcsolatot.

Scroll to Top