sminktippek 40 felett

 Sminktippek 40 felettieknek

Ha a sminkelés a mindennapi rutinod része volt eddig is, valószínűleg megvannak a bevált smink- és bőrápolási termékeid, amelyeket már évek óta használsz.

Kell-e változtatnod a sminkelési szokásaidon 40 év felett?

40 felett

Az idő, az életmód, a stressz, a környezet hatással vannak a bőrödre.

A jó sminkhez elengedhetetlen az egészséges arcbőr.

Ha megfelelően bánsz az arcbőröddel, meghálálja neked, akár évekkel fiatalabbnak tűnhetsz.

A megszokott arcápolási rutinodat érdemes kiegészítened tápláló éjszakai krémmel, revitalizáló szépségmaszkkal.

Fontos a szemkörnyék ápolása is, a szarkalábak kialakulását megelőzheted, késleltetheted szemkörnyékápoló krém rendszeres használatával.

Minden korban érdemes kísérletezni, új színeket, szépségápolási termékeket kipróbálni, amelyekkel a legtöbbet tudod kihozni a vonásaidból, kiemelve a természetes szépségedet.

Tudom, hogy a te életed is egy állandó rohanás.

A karriered, a gyerekeid, a párod, az idősödő szüleid, a ház körüli teendők ellátása mind a te feladatod.

Légy szép. Az ápolt, fiatalos külső magabiztosabbá tesz.

Ha jól érzed magad a bőrödben optimistább, pozitívabb leszel, több energiád lesz a mindennapi kihívásoknak megfelelni.

Ezért érdemes időt szakítanod magadra.

Íme, 7 sminktipp, amelyek segítségével sminkelési módszereiden változtathatsz, hogy még előnyösebb legyen a megjelenésed.

  1. Használj sminkalapot, amely egységesíti a bőrfelszínt. A fényvisszaverő részecskék nem elnyelik, hanem visszaverik a fényt, így palástolják a bőrhibákat. A sminkalapban található tápláló alapanyagok egészségesebbé teszik az arcbőrt.

2. Használj könnyed, folyékony állagú, tápláló alapozókrémet, amely hidratál és véd a napsugárzástól. Az egyenletes felszínű, sima bőr azonnal fiatalosnak hat.

A bőröd színe és típusa alapján válassz alapozót.  Mindig az évszaknak megfelelő árnyalatú alapozót használj, mivel az arcbőröd színe sem ugyanolyan nyáron, mint télen. Ami télen természetesnek tűnik, azt nyáron használva, fakóvá, színtelenné teheti az arcszínedet.

3. Csak leheletnyi áttetsző púdert használj a sminked rögzítésére.

A púderezés előtt várj néhány percet, amíg az alapozó beszívódik a bőrbe. A felvitelét mindig fentről lefele haladva végezd, ellenkező esetben a szemcsék megtapadhatnak a szőrszálakon.

4. Arcszíned fiatalos ragyogását, bőrtónusod élénkségét élénkebb színű arcpír használatával varázsolhatod vissza. 

Az arcpirosító a leghatékonyabb szépségápolási termék az arcbőr fiatalosabbá tételére. Lágyítja a vonalakat, elfedi a ráncokat, egészséges ragyogást kölcsönöz az arcnak.

40 év felett előnyösebb, ha nem magasan az arccsonton viseljük az arcpirosítót, hanem az orcától az orr közepe felé visszük fel.

  1. A szivacsos applikátor helyett használj szemhéjárnyaló-ecsetet, ez sokkal kíméletesebb a szemkörnyék finom bőréhez, és a festéket is sokkal könnyebb felvinni és eldolgozni a segítségével.
  1. Szemhéjfestékből válasszunk matt, természetes hatást nyújtó, világosabb árnyalatokat, ezek nagyítják és megemelik a szemet.

A csillogó fényű szemhéjfestékekkel csak ronthatunk a megjelenésünkön, mert éppen azt hangsúlyozzák, amire nem szeretnénk felhívni a figyelmet: a finom vonalakat és ráncokat.

  1. Rúzsozás előtt kontúrozd ajkaidat viasztartalmú ajakceruzával, amely megakadályozza a rúzs elkenődését, beszivárgását az ajkak környékén található finom vonalakba. A szájkontúrceruza használatával a rúzsod is erősebbé, tartósabbá válik.S
Scroll to Top