legjobb alapozó

Melyik a legjobb alapozó?

3 dolog, amit a legjobb alapozó kiválasztásához ismerned kell

A hibátlan arcbőrért sokat tehetünk a megfelelő arcápolási termékek használatával, de valljuk be, már soha nem lesz olyan, mint kisbaba korunkban.

Minden nő megérdemli, hogy szép és magabiztos legyen, és a megfelelő sminktermékek használatával ezt el is tudja érni.

A sminkelés fortélyait nem tanítják az iskolában, így kénytelenek vagyunk „magánúton” megtanulni, kísérletezéssel, barátnőktől, youtube-ról, vagy rosszabb esetben a környezetünk visszajelzéseiből.

Ha például az alapozót nem jól választottuk meg és a neonfényben, ahol az arcunkra felvittük, nem vettük észre, hogy az állunknál egy sötét csík húzódik, a munkahelyünkre beérve hívhatja fel a figyelmünket egy kedves jóakarónk.

A smink alapozás célja, hogy egyenletes, sima, matt bőrfelszínt biztosítson, eltakarja a hibákat, ugyanakkor természetesnek és egészségesnek mutassa az arcbőrödet.

Mindezt észrevétlenül.

A neked megfelelő legjobb alapozó kiválasztásánál ezt a 3 szempontot kell figyelembe venned:

Az első szempont a legjobb alapozó kiválasztásánál:

Vedd figyelembe a bőrszíned árnyalatát, tónusát és válaszd azt, amelyik a legtökéletesebben illik hozzá.

Az alapozót mindenképpen nappali, természetes fényben próbáld ki, és az arcodra kend, ne a kézfejedre. Érdemes legalább egyszerre három árnyalattal kísérletezned, hogy össze tudd hasonlítani és ki tudd választani a legelőnyösebbet. A megfelelő alapozó az lesz, amelyik illik a nyakad színéhez is, ezért érdemes úgy elvégezned a tesztet, hogy az állkapcsodtól a nyakad felé húzol csíkokat.

alapozó száraz bőrre

Ne dönts azonnal, várj pár percet, hogy megtapasztald azt is, hogy a bőröd zsírtartalma hatással van-e az alapozóban lévő pigmentekre.

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, hogy attól lesz fiatalosabb, üdébb az arcuk, ha egy rózsaszínes árnyalatú alapozót választanak akkor is, ha ez nem illik a bőrtónusukhoz. Éppen az ellenkező hatást érik el, mert ettől az arcuk idősebbé, természetellenessé válik.

Az arc színezésére ott van a rúzs és arcpirosító, az alapozó nem ezt a szerepet tölti be.

A sárgás alapozók sikeresen elkendőzhetik az olyan bőrproblémákat is, mint a rozacea, és sokkal egészségesebb, fiatalosabb összhatást eredményeznek.

A második szempont a legjobb alapozók kiválasztásánál:

Találd meg a bőrtípusodnak leginkább megfelelő alapozót

  • A száraz bőr tipikusan az érett bőr, amely kevésbé rugalmas, apró pórusok, tisztítás után feszülő érzés jellemzik. Öregedésgátló, bőrápoló anyagokat tartalmazó, hidratáló készítményekre van szüksége.

Egy alapozó száraz bőrre, mint a folyékony hidratáló alapozók, vagy (főleg a nyári melegben) a színezett hidratáló krémek a legmegfelelőbb választás.

 Normál/száraz bőrre érdemes kipróbálnod egy hidratáló hatású, közepes fedést biztosító, ragyogó bőrtónust eredményező alapozót. Mindennapos használatra is jó választás lehet.

  • A normál bőr nem túl zsíros és nem túl száraz, a bőrfelszín egyenletes, az arcszín egészséges.

A normál bőrrel rendelkező hölgyeknek csak arra kell figyelniük, hogy a választott alapozó, amelyik az ő esetükben bármilyen állagú lehet, bőrsemleges pH értékkel rendelkezzen.

  • A zsíros bőr hamar fényessé válik, könnyen mitesszeressé válik, tág pórusok jellemzi, ellenben kevésbé ráncosodik és rugalmas.

Az alapozó kiválasztásánál arra kell figyelned, hogy a készítmény zsírmentes legyen, lehetőleg vízalapú, és zsírfelszívó képességgel bírjon.

  •  Az érzékeny bőr könnyen kipirul, finom, vékony és általában nagyon sok  termékkel szemben érzékeny. Fontos, hogy a választott sminktermékek, így az alapozó is illatmentes, hipoallergén legyen. Nagyon sok alapozó készítmény kémiai napvédő összetevőket tartalmaz, amelyekre szintén érzékeny lehet a bőre.

A folyékony, vízalapú alapozók, valamint a színezett hidratáló krémek a legjobb választás az érzékeny bőrtípussal rendelkező hölgyek számára.

 A bőrtípusnak leginkább megfelelő alapozó kiválasztása a smink tartósságáról is jobban gondoskodik.

A harmadik szempont, amit a termék kiválasztásakor figyelembe kell venned:

  • Milyen erős fedést szeretnél elérni az alapozó felvitelével?

Gondold át, hogy könnyű, közepes, vagy magas fedést szeretnél-e elérni, és ez alapján válaszd ki a terméket.

Néhány tipp az alapozó használatához:

Az alapozó felviteléhez használhatsz alapozó szivacsot, alapozó ecsetet, vagy akár az ujjaiddal is felviheted az arcodra.

oriflame alapozó ecset

 

Olyan ecsetet válassz, amellyel könnyen eldolgozhatod az alapozót . Puha sörtékkel rendelkezik,  amely biztosítja az egyenletes felvitelt és tökéletes fedést.

Tegyél pár pöttyöt az orcáidra és a homlokodra, majd kifelé irányuló mozdulatokkal dolgozd el. Az utolsó simítások mindig lefele irányuljanak, hogy ne maradjanak ágaskodó kis pihék…

A felesleget itasd fel egy papírzsebkendővel, hogy még tartósabbá tedd az alapozást.

Azért, hogy könnyebben tudj majd új formát adni az ajkaidnak, érdemes egy kis alapozót tenned a szádra is. Ettől a rúzs is hosszabb ideig fennmarad.

A számodra legmegfelelőbb alapozó megtalálásához teszteld a különböző termékeket:

Egy drogériában akkor sem biztos, hogy a legjobb döntést tudod meghozni, ha ott helyben ki is próbálhatod a termékeket. Lehet, hogy abban a pillanatban megfelelőnek tűnik, de nem tudhatod, hogy később hogy viselkedik, és a fényiszonyok sem a legmegfelelőbbek.

A számodra legjobb alapozó megtalálásához érdemes először termékmintákkal kísérletezned.

 k
Scroll to Top