közel ülő szemek

Közel ülő szemek sminkelése

Közel ülő szemek esetén milyen smink áll jól?

Még mielőtt belemennénk abba, hogy hogyan sminkeljünk helyesen, nézzük meg, hogy mit takar a közel ülő szemek kifejezés.

A legegyszerűbb módja, hogy ezt meg tudd állapítani, ha megméred, hogy a két szemed közé beférne-e még egy harmadik.

Ha úgy látod, hogy csak szűkösen, vagy egyáltalán nem, akkor érdemes ezeket a sminkelési tippeket alkalmaznod, hogy még lenyűgözőbb legyen a kinézeted:

Közel ülő szemek sminkelése:

  • Ha szükséges, használj korrektort a szem alatti karikák eltüntetésére. Nem kell sok, csak három pötty, amit az ujjaiddal, finom, ütögető mozdulatokkal tudsz a leghatékonyabban a bőrödbe vinni.
  • Fehér, vagy nagyon világos szemhéjárnyalót vigyél fel a szemhéjad belső felére. Érdemes egy nagyon keveset a belső szemzugon túl, az orrnyerged közelébe is kenni.

Minél fényesebb, világosabb a belső, az orrodhoz közel álló része a sminkednek, optikailag annál távolibbnak tűnnek a szemeid. Egy fehér szemceruza használata is csodákat tud tenni.

  • Egy kontrasztos, sötétebb árnyalatú szemhéjárnyalót használj a szemhéjad külső részén, akár egészen a szemöldököd külső széléig. A világos és a sötét szemhéjárnyalót középen satírozd össze, hogy az átmenet természetes legyen.
  • A szemceruza, vagy szemhéjtus vonala a belső szemhéjzugtól távolabb induljon és a külső szemzugon túl érjen véget. A cicaszemekről sem kell lemondanod, de ha így szeretnél sminkelni, akkor is fontos, hogy ne a belső szemzugból induljon a tusvonal húzása.
  • A szempillaspirál segítségével még jobban „széthúzhatod” a szemeidet, ha úgy használod, hogy a leginkább a szemed külső részéhez közeledve egyre erőteljesebbé váljon a fedés.

Mint láthatod, a szem sminkelése akkor sem túl bonyolult, ha közel ülő szemeid vannak, csak néhány alap sminktermékre van szükséged és a szükséges sminkelési technikákat kell használnod.

Nagyon sok filmsztár, köztük Jennifer Aniston és Sarah Jessica Parker is közel ülő szemekkel rendelkezik, érdemes “ellopnod” a titkaikat.

Ha kérdésed van, írj, vagy hívj, szívesen segítek.

Scroll to Top